Terug naar nieuws

Over Denisius

Dennis Kivit begon zijn muzikale reis op zeer jonge leeftijd toen hij achter het bankstel ‘gitaar’ begon te spelen op het tennisracket van zijn oudere broer. 10 jaar later speelde hij met zijn bluesband op de bekende festivals, onder andere in het voorprogramma van gitaarlegende Matt ‘guitar’ Murphy tijdens het Amsterdam Bluesfestival.

Zijn passie voor muziek bracht hem naar het Hilversums Conservatorium, waar hij zich specialiseerde in jazz-zang en jazzgitaar.

Na zijn opleiding stond Dennis gretig op de podia van alle Nederlandse theaters, met als hoogtepunt een optreden in Carré. Zijn veelzijdigheid als artiest werd erkend met diverse prijzen, waaronder de Swing Award en de Cultuurprijs van Haarlemmermeer. Hij maakte ook deel uit van de a-capella groep Montezuma’s Revenge, waarmee hij nationale en internationale successen behaalde.

Zijn scheiding in het jaar 2000 was een keerpunt voor Dennis, waarbij hij bewust koos voor het vaderschap boven een verdere carrièrejacht. Deze periode van introspectie leidde tot een diepere exploratie van meditatie en zelfhulp, waarbij vooral de werken van Eckhart Tolle, Byron Katie en Jeff Foster van grote invloed bleken. De toevallige kennismaking met een in de trein achtergelaten magazine Happinez bevatte een artikel over Tijn Touber’s benadering van spiritualiteit en meditatie. Dit artikel bleek later cruciaal voor zijn persoonlijke èn zijn professionele heroriëntatie…

Dennis’s muzikale carrière kreeg een nieuwe dimensie toen hij de kracht van stilte en meditatie begon te integreren in zijn werk. Dit resulteerde in unieke geleide meditatieconcerten en samenwerkingen met Tijn Touber, waarbij de focus ligt op het creëren van een eenheidservaring voor het publiek vanuit een plaats van innerlijke stilte en verbinding.

Naast zijn werk als muziekdocent aan het Utrecht’s Conservatorium, is Dennis actief als singer/songwriter, met een veelzijdig repertoire dat zowel jazz, pop en rock omvat maar ook kleinkunst. Met drummer René van Collem het maakte hij het album ‘Hartkracht!’ en zijn recente projecten, zoals ‘Zing The Beatles’, ‘Durf!’ en zijn succesvolle ligconcerten, tonen zijn veelzijdigheid en betrokkenheid om betekenisvolle ervaringen te delen met het publiek.

De levensfilosofie van Dennis Kivit, diep geworteld in Zen en de kunst van meditatie, heeft niet alleen zijn persoonlijke leven getransformeerd maar definieert ook zijn benadering van muziek en optredens. Door zijn toewijding aan het pad van bewustzijn en heelheid, heeft hij een unieke niche gecreëerd die muziek, meditatie en persoonlijke groei samenbrengt.

Zijn levensverhaal is niet alleen een inspiratie voor muzikanten maar voor iedereen die streeft naar een evenwichtig en vervuld leven.

Dennis is momenteel druk bezig met de productie van zijn nieuwste album ‘Ontmoetingen’, dat gepland staat om zomer/najaar van 2024 uit te komen.